Cold Calling & Mailing Swipe Kit

Tips & templates om professioneel je sales calls te closen en meer droomklanten te overtuigen

Wil jij vol zelfvertrouwen de telefoon kunnen oppakken en je droomklant opbellen? Wil je je ideale klant overtuigen dat jij hen kan helpen zonder dat je je een slijmerige verkoper voelt?
Dan is deze swipe kit het ideale startpunt!

Als ik zeg "cold calling" dan denk jij aan...

  • slijmen bij mensen die met andere dingen bezig zijn en hen storen tijdens hun (werk)dag
  • niet meer weten wat je moet zeggen zodra de andere de telefoon oppakt en stotterend vertellen waarvoor je belt
  • die keer dat je werd uitgekafferd door de persoon aan de andere kant en nooit meer hebt durven terugbellen
  • een brakke voicemail achterlaten omdat je niet voorbereid was dat de andere wel eens niet zou kunnen opnemen of al pingpongend voicemails achterlaten omdat het moment nooit juist is
  • het alternatief: namelijk een mail sturen ook al weet je dat die waarschijnlijk toch niet zal worden gelezen.

Misschien wil je helemaal niet bellen...

Ik snap dat je je onzeker of zelfs bang voelt om iemand onbekend te bellen. Het voelt heel ongemakkelijk om te denken dat je iemands dag gaat onderbreken om er “zelf beter van te worden”. Je schaamt je misschien zelfs al op voorhand omdat je het gevoel hebt dat je iemand anders gaat manipuleren. En dat brengt je stress die je probeert te vermijden door gewoon niet te bellen.

Maar here's the deal...

Als je klanten wil overtuigen om met jou samen te werken of jouw product te kopen, dan gaat een mailtje het verschil niet maken. We krijgen allemaal al te veel mails. Als de ontvanger jou nog nooit heeft gezien, verdwijnt je mail hoogstwaarschijnlijk linea recta in de prullenmand. Fail!

Een face-to-face gesprek heeft meer impact dan een gezichtsloze mail. Ik heb het dan over effectief langsgaan voor een afspraak of een video call houden.

Body language en expressie – en gewoon al het feit dat je een gezicht kan plakken op de andere –  geven je de kans om beter in te spelen op de wensen van je lead en creëren een veel diepere connectie tussen jullie. Deze connectie kan je later verder zetten in je mails. 

Sales is a service! Je hebt een morele verplichting om mensen die jouw product of dienst nodig hebben te laten weten dat jij hen kan helpen.

De Cold calling & mailing Swipe Kit bevat:

Waarom is dit een goede deal? Omdat je normaal bangelijk veel geld moet betalen voor de waarde die je krijgt in dit aanbod. Gewoonlijk betaal je honderden euro’s voor deze inzichten en voor uitgebreide call scripts zoals je krijgt in deze swipe kit. 

Cold calling kan je leren

Vroeger maakte ik altijd een script voor mezelf als ik moest bellen voor de meest “normale zaken”. Alleen zo zorgde ik ervoor dat ik van de eerste poging een afspraak bij de dokter kon vastleggen, meteen de juiste pizza had besteld of mijn probleem had uitgelegd aan een klantendienst. Anders kreeg ik een soort van black-out en moest ik nog eens terugbellen om mijn fouten recht te zetten.

Intussen heb ik mijn angst om te bellen overwonnen. Ik werkte namelijk een jaar lang als recruiter. Toen moest ik nieuwe klanten binnenhalen door te bellen en een afspraak vast te leggen. Daarnaast belde ik werknemers (vaak op hun werk) om te kijken of ze toe waren aan een nieuwe uitdaging in hun carrière en nodigde ik ze uit voor een gesprek.

claudia parms van say it with words

Van verlegen muurbloempje naar zelfzekere ondernemer

Ergens ben ik nog altijd het schuchtere meisje dat net van de schoolbanken komt en niet aan mensen met meer ervaring durft vragen of het al tijd is om van job te veranderen en dat ik de ideale vacature voor hen heb.

Maar met de juiste tools en een gefinetuned script kon ik knallen in mijn job. En nu, als oprichter van Say it with words, close ik 90% van de sales calls die ik doe. Mijn sales calls leiden dus 9 van de 10 keer tot een verkoop.

In de Cold Calling & Mailing Swipe Kit vind je adviezen en tips van cold calling & mailing experts (en van mezelf) om je te helpen meer klanten te overtuigen – te beginnen met een sales call.

Creëer diepere connecties.
Overtuig meer droomklanten.
Close 90% van je sales calls.

Nu is het aan jou. Wat ga je doen?

Status quo

Ga je bang blijven om de telefoon op te pakken en die ene droomklant op te bellen?

Ga je mails blijven sturen waar nooit antwoord op komt omdat ze gewoon niet gelezen worden?

Ga je klanten blijven mislopen aan de concurrenten omdat je niet professioneel overkomt tijdens je sales calls?

Status pro!

Wil je zelfzeker je leads opbellen en hen vertellen over je aanbod en hoe je hen kan helpen? 

Wil je afspraken vastleggen met high potentials waarvan de kans groot is dat je hen uiteindelijk tot je tevreden klanten kan rekenen?

Wil je de extra mile gaan voor je leads door hen via mail op de juiste manier op de hoogte te houden van jullie connectie?

Close meer sales calls dankzij de
Cold calling & mailing Swipe Kit: