Makkelijk content repurposen met je eigen content bank in Notion

Disclaimer: dit artikel bevat commerciële links. Ik verdien mogelijk een kleine commissie als jij besluit om een betalend account te nemen op Notion, zonder dat het jou iets extra kost.

Heb je je ooit afgevraagd hoe anderen hun dagelijkse taken en zakelijke projecten beheren om efficiënter te werken? Zelf ben ik een heel gestructureerde persoon, maar ik ben als marketeer ook vaak creatief bezig en ik werk vaak met creatievelingen samen. Als iemand die de creatieve chaos van anderen begrijpt, wil ik mijn ervaringen en tips delen over hoe een tool als Notion het voor mij makkelijker en overzichtelijker maakt om mijn leven & business te runnen.

Eerst en vooral…

Wat is Notion en is het iets voor jou?

Notion is een alles-in-één werkruimte waar je notities kunt maken, taken kunt beheren, en databases kunt opzetten. Het is een krachtige tool die flexibiliteit en structuur biedt. Voor mij is het essentieel om duurzaam te groeien en efficiënt te werken. Het leuke is dat ze een uitgebreide gratis versie hebben waar je je enkele weken of zelfs maanden volledig in kan laten gaan! Ik zou zeggen: probeer Notion eens uit 🙂

Hoe kan je Notion inzetten als content bank?

Laten we beginnen met hoe ik Notion gebruik om tijd te besparen. Mijn content bank in Notion is een centrale hub waar ik ideeën, concepten, en geplande posts opsla. Dit stelt me in staat om snel en effectief content te creëren en te publiceren op verschillende kanalen. Door alles op één plek te hebben, vermijd ik het eindeloos zoeken naar informatie en kan ik me concentreren op het leveren van waarde aan mijn volgers.

Ontdek hoe ik mijn content bank in Notion dagelijks gebruik

Om deze content bank zelf te maken start je vanuit een database. Je gaat velden creëren waarop je later kan filteren, zodat je verschillende views kan creëren. Zo maak ik bijvoorbeeld graag het onderscheid tussen nieuwe content, gebruikte content of een mix van de twee. Of als ik over een bepaald onderwerp of product eens een post wil hergebruiken, kan ik aan de hand van de tags sneller iets terugvinden.

Zo maak je het heel makkelijk om snel en efficiënt content te creëren voor je sociale media, ook wanneer het heel druk is, zoals tijdens de feestdagen in de winter of de soldenperiode.

Notion is meer dan een database voor social media content

Notion is mijn partner in crime voor het beheren van klantenprojecten. Ik heb een systeem opgezet waarbij elk project zijn eigen ruimte heeft met deadlines, doelstellingen, en belangrijke documenten. Dit zorgt voor helderheid, zowel voor mij als voor mijn klanten, en helpt me mijn dienstverlening van een hoog niveau te houden.

Ook voor persoonlijke organisatie, zoals reisplanning, biedt Notion een heleboel mogelijkheden. Ik kan mijn reisschema’s, boekingen, en belangrijke documenten op één plek bewaren. Dat maakt het plannen van zakenreizen of vakanties een stuk eenvoudiger!

Sinds ik Notion gebruik, bereik ik meer in minder tijd. Zo kan ik me kan concentreren op wat echt belangrijk is: mijn klanten en mijn bedrijf laten groeien.

Als je geïnteresseerd bent in het optimaliseren van je eigen marketingprocessen en als je duurzaam wil groeien, nodig ik je uit voor een Strategy Call. Samen kunnen we een plan opstellen dat is afgestemd op jouw unieke behoeften en doelen. Ik doe graag aanbevelingen voor tools die bij jou kunnen passen, zoals Notion. Boek nu je gesprek en zet de eerste stap naar een efficiëntere en succesvollere toekomst!


Dit artikel is het eerste in een reeks waarin ik deel hoe ik mijn leven en business vereenvoudig met Notion. Lees het volgende artikel over Project Management in Notion.

Wil jij een van deze templates kopen in plaats van ze na te bouwen? Dat is mogelijk! Stuur een mailtje naar team@sayitwithwords.be