Project management in Notion: bewaar het overzicht en verhoog je efficiëntie

Disclaimer: dit artikel bevat commerciële links. Ik verdien mogelijk een kleine commissie als jij besluit om een betalend account te nemen op Notion, zonder dat het jou iets extra kost.

Het ondernemerslandschap evolueert aan een razendsnel tempo. Efficiëntie is dan zowel een noodzaak als een competitief voordeel. Als marketing consultant ben ik voortdurend op zoek naar manieren om mijn werkprocessen te stroomlijnen, zodat ik meer tijd kan besteden aan wat echt telt: mijn klanten helpen om duurzaam te groeien en mijn eigen bedrijven uitbouwen terwijl ik een mooie mate van vrijheid behoud.

Een van de sleutels tot mijn succes is Notion, een veelzijdige tool die me helpt het overzicht te bewaren en efficiënt te blijven terwijl ik tientallen klantenprojecten beheer. Ik geef je graag een inkijk in hoe ik dit doe in Notion.

Project management in Notion: de voordelen

Notion is een krachtige, aanpasbare tool die perfect past bij de dynamische behoeften van projectmanagement. Hier is hoe ik het gebruik om mijn klantenprojecten te beheren:

  1. Project Dashboard: Elk project krijgt zijn eigen dashboard in Notion. Dit dashboard bevat alle relevante informatie: doelstellingen, deadlines, takenlijsten, en belangrijke documenten. Door alles op één plek te hebben, kan ik snel de status van een project beoordelen en bijsturen waar nodig.
  2. Taken en Deadlines: Ik gebruik Notion om taken te organiseren en deadlines bij te houden. Met de mogelijkheid om taken te categoriseren en te prioriteren, zorg ik ervoor dat ik me altijd richt op wat het belangrijkst is. Bovendien helpt de kalenderfunctie mij (en mijn toekomstige team) om deadlines niet uit het oog te verliezen.
  3. Informatie eenvoudig structureren: Notion maakt het gemakkelijk om informatie op te delen in verschillende views dankzij filters. Zo kan ik bvb. al mijn advertentie-, SEO- en Mentorshipklanten groeperen of projecten per kwartaal weergeven.
  4. Automatisering en Integraties: Een van de grootste voordelen van Notion is de mogelijkheid om bepaalde processen te automatiseren en te integreren met andere tools. Dit bespaart niet alleen tijd, maar zorgt ook voor een naadloze workflow.
  5. Persoonlijke Aanpassing: Elk project is uniek, en Notion’s aanpasbaarheid stelt me in staat om voor elk project een specifieke setup te creëren en personaliseren. Of het nu gaat om een advertentiecampagne, SEO voor een website of het beheer van een groter klantenproject met verschillende subprojecten, Notion kan worden aangepast aan de specifieke eisen van het project.

Project database koppelen aan andere databases in Notion

Mijn project database is gekoppeld aan twee andere databases. Zo breng ik de informatie binnen in de verschillende contexten waarin ik werk.

  1. Action Items database: een project wordt uiteraard opgebroken in verschillende taken die een bepaalde do date (wanneer de taak wordt ingepland voor uitvoering) en due date (wanneer een taak ten laatste moet gebeurd zijn) hebben. Tijdens een dag en week kan ik op verschillende projecten werken. Daarom heb ik in mijn Action Items database een ‘Today’ en ‘This week’ view waarin alle taken samenkomen. Zo maak ik mijn dagelijkse planning met prioriteiten.
  2. CRM / Account management database: een klant kan doorheen de tijd bij mij terecht met verschillende projecten. Als ik bijvoorbeeld mijn administratie moet doen, is het handig om een overzicht te hebben van al mijn klanten. Daarom is de project database gelinkt aan de CRM.

Ik leef nu elke dag in mijn Action Items en Projects database in Notion. Het maakt mijn werk makkelijker, overzichtelijker en staat me toe mijn klanten een betere service te bieden.

Conclusie

Het beheren van klantenprojecten in Notion heeft mijn efficiëntie aanzienlijk verhoogd. Door een helder overzicht te behouden en processen te stroomlijnen, kan ik meer gedaan krijgen in minder tijd. Dit stelt me in staat om me te concentreren op het leveren van waarde aan mijn klanten en het laten groeien van mijn bedrijven.

Als je ook op zoek bent naar manieren om je project management te verbeteren en je bedrijf naar een hoger niveau te tillen, dan beveel ik Notion aan als go-to tool. En als je hulp nodig hebt bij het opzetten van je eigen Notion-systeem of andere aspecten van je bedrijfsstrategie, voel je dan vrij om een Strategy Call met me in te boeken. Dan werken we samen aan het optimaliseren van je marketingprocessen en het bereiken van je bedrijfsdoelen!


Dit artikel is het tweede in een reeks waarin ik deel hoe ik mijn leven en business vereenvoudig met Notion. Wil jij een van deze templates kopen in plaats van ze na te bouwen? Dat is mogelijk! Stuur een mailtje naar team@sayitwithwords.be

Lees ook: Makkelijk content repurposen met je eigen content bank in Notion