Een van de meest vervelende dingen die je kan overkomen is: writer’s block. Geen erg natuurlijk als je het maar 1 of 2 dagen zijn dat je geen nieuwe ideeën hebt voor content, maar wat als het gebrek aan inspiratie een week duurt? Of een maand? *slik*
Toen ik mijn reisblog startte, dacht ik dat ik het alleen “mocht” hebben over bestemmingen. Pas na anderhalf jaar, besefte ik dat er natuurlijk veel meer zaken zijn waarover je het kan hebben. Je kan reviews geven over hotels en travel gadgets, bestemmingen op lijsten in thema’s, lessen of fouten delen van op reis enz.
Dan is het alleen nog een kwestie van origineel uit de hoek blijven komen.
Alle ideeën die ik kreeg, heb ik dan opgeslagen. Want inspiratie komt vaak wanneer je het minste verwacht of wanneer je nét niet in de mogelijkheid bent om het ergens te noteren.
5 tools om inspiratie op te slaan
Dit zijn de 5 tools die ik zelf gebruik:
??????
Op Feedly heb ik bronnen toegevoegd in “feeds”. De feed word dag in dag uit gevuld met content van de bronnen die ik wil. Daarnaast heb ik borden waar ik interessante artikels uit de feeds op bewaar. Dankzij de Feedly chrome extension kan ik ook online artikels bewaren in 2 clicks wanneer ik ze tegenkom. In mijn highlights geef ik je een rondleiding in mijn Feedly account.
?????? ??????
Ik heb verschillende Google Sheets waar ik aan kan of het nu via laptop, ipad of iphone is. Ze zijn offline ook beschikbaar. De bedoeling? Als ik ergens een quote zie, of iemand laat een leuk bericht achter of iets brengt me op een idee, dan zet ik dat hier in.
?????????
Zowel voor mezelf als voor anderen, verzamel ik pins over relevante onderwerpen. Ga zeker mijn Pinterest ook eens checken dus! Zelf word ik geïnspireerd door de formulering van titels en de afbeeldingen, kleuren, fonts…
????????? ??????????
Op Instagram heb ik verschillende collecties waar ik posts opsla die me in het oog sprongen. Dat kan zijn om de kleurencombinaties, de quote, de schikking van afbeeldingen, de caption…
??????????????????
Wat me grappig genoeg ook rust geeft, is te weten dat ik altijd kan terugvallen op mijn eigen databank aan Inspiratiebommekes. Ze zijn zodanig gedetailleerd uitgelegd, dat het enige waarover je nog moet nadenken is: op welke dag zal ik dit bommeke gebruiken? Ja, ook deze post is gebaseerd op een Inspiratiebommeke :) Probeer zelf eens 5 gratis Inspiratiebommekes uit!
Zo heb je nooit meer een gebrek aan inspiratie
Er is een methode om nooit zonder inspiratie te vallen en dat is ook de methode die ik toepas als ik gratis content ideeën deel op Instagram. Om de exacte methode te leren, kan je terecht bij mijn online cursus Project Content Plan.
Wat ik je wel kan meegeven op dit moment, is dat het veel makkelijker is om in afgebakende zones te denken. Zeg nu zelf, kom jij op concrete content ideeën als ik zeg “eten”. Of kom je op ideeën als ik zeg “mediterrane keuken” of “Italiaanse pasta’s”. Door in zulke silo’s te denken, of “thema’s” als het ware, die passen bij jouw zaak en gerelateerde activiteiten, ga je veel sneller instant content inspiratie!
Probeer het eens uit. Welke thema’s kan jij verzinnen binnen jouw vakgebied? En welke social media posts of blog artikels kan jij maken daarrond?
Bonuspunten als je de thema’s kan linken aan de actualiteit, je opkomende launch of je business plan. Een plan zonder strategie leidt immers nergens naartoe 🙂
Inspiratie is er 90% van de tijd. Je moet alleen weten hoe het te kanaliseren 🙂 En als je steun nodig hebt, of iets om op terug te vallen voor die andere 10% van de tijd, dan zijn er de Inspiratiebommekes!
Veel succes!
One thought on “Content Struggles: gebrek aan inspiratie”
Reacties zijn gesloten.