Zo creëer je passief inkomen met ads

Stel je eens voor: het geld stroomt binnen op je bankrekening terwijls je slaapt, je cursussen verkopen vanzelf terwijl jij op vakantie bent en de katching van Shopify weerklinkt tijdens een restaurantbezoek. Het klinkt als een droom. Maar het kan ook de realiteit zijn! 

Het zijn maar enkele voorbeeldsituaties van een leven waarin je kan rekenen op een passief inkomen. In deze blogpost leg ik je uit hoe jij als ondernemer passief inkomen kan genereren. Lees zeker verder als je wil weten hoe ook jij geld kan verdienen zonder er actief voor te moeten te werken.

Wat is passief inkomen?

Wanneer je geld verdient zonder er actief voor te werken op dat moment, kan je spreken van passief inkomen. Wanneer je bijvoorbeeld cursussen aanbiedt op je website en deze promoot via online advertenties, dan kunnen mensen je cursussen letterlijk aankopen wanneer je aan het slapen bent.

Passief inkomen staat dus los van je uren of aanwezigheid. Misschien heb je de term ook al eens horen voorbij komen als het over beleggingen gaat, want ook daar kan je geld uit krijgen zonder iets te doen. Jouw aandelen stijgen (hopelijk) in waarde en zo verdient jouw geld meer geld.

Ik hoor je al denken: “ja, maar die cursussen maken zichzelf niet, dus zo passief is dat niet!”. Ja en nee. Het is inderdaad waar dat je een cursus eerst moet maken en moet zorgen dat de cursus zelf en het leerplatform op punt staan. Daarna moet je zo goed als niks meer doen. Klanten betalen voor de cursus via een webshop en krijgen na aankoop automatisch hun login in hun mailbox. Jij moet dus geen actieve moeite meer stoppen in deze activiteit. En de customer service? Daar kan je altijd een VA op zetten!

Passief inkomen genereren als een pro

Ben je al helemaal overtuigd dat jij ook aan een passieve inkomstenstroom moet gaan beginnen? Het klinkt alleszins als een aanlokkelijke strategie, hé? Wel, ik leg je met plezier de basis uit van hoe je zelf passief inkomen kan genereren. 

Jammer genoeg komen klanten niet zomaar tot op je website om zoiets als een cursus aan te kopen. Dat is de eerste activiteit die je moet automatiseren. En dat kan op verschillende manieren. 

Je kan een callcenter of verkoper inschakelen om je producten of diensten aan de man te krijgen, waardoor jij er niet van wakker hoeft te liggen. Maar steeds vaker zijn het echter online advertenties die nieuwe klanten aantrekken voor je product. Die kosten immers veel minder en lopen dag en nacht. Via advertenties komen nieuwe klanten dan tot bij jou en je website, waar bv. die cursus te koop is. Je begrijpt vast waarom ik fan ben van deze manier van passief verkopen!

Genereer een passief inkomen met ads

Laten we eens een voorbeeld bekijken van een business/food/life coach. Een veelvoorkomende strategie voor hen is ads runnen op een gratis gids of template. Zij hebben dit document een keer gemaakt, en hoeven verder niks te doen. Jij klikt op deze ad, want jij wil wel een gratis gids om je bikini body klaar te krijgen tegen de zomer! Je laat al dan niet je e-mailadres achter om de freebie te ontvangen en gaat weer verder met je dag. 

Maar je vraagt je vast of hoe het komt dat diezelfde coach je vervolgens target met een advertentie voor een gratis webinar hoe je je bikini body kan behouden ook na de zomer? Meer uitleg bij die gratis gids was toevallig net wat je nodig had! 

Deze coach heeft waarschijnlijk de Facebook Pixel handig ingezet om jou te bereiken met de juiste content op het juiste moment! Doordat je je interesse te kennen hebt gegeven door de lead magnet (ook wel: freebie) te bekijken of zelfs te downloaden, kan de coach jou via retargeting gepersonaliseerde ads tonen die bij jou aansluiten. Jij voelt je persoonlijk aangesproken en zal dus ook waarschijnlijker gaan converteren wanneer de coach jou een betalend product aanbiedt.

Want in ruil voor jouw e-mailadres, kan de coach je nu ook mailen met extra tips en advies… maar ook met promoties rond zijn/haar aanbod. En omdat jij al zoveel waarde hebt gekregen, heeft de coach jouw vertrouwen gewonnen. Je zal dus eerder voor deze coach kiezen als je ooit eens een cursus wil kopen over gezonde voeding of een healthy lifestyle dan voor een coach die je nog niet kent!

Merk je op dat jij in deze hele funnel nog niets hebt gedaan? Je klant is op zichzelf een hele customer journey aan het doorlopen en zichzelf aan het overtuigen om straks geld aan jouw cursus te besteden! 

En zo komt het dat je weleens ondernemers ziet die op het strand liggen te genieten, maar terwijl ook nog eens een passief inkomen binnen krijgen. Dat wil toch iedereen?!

Het feit dat je tot het einde gelezen hebt, betekent waarschijnlijk dat ook jij graag automatisch meer geld op je rekening wil ontvangen. Zoals ik al zei, kan dat via advertenties, en dat hoef je helemaal niet alleen te doen! Ik help je met plezier om jouw advertentiebeheer over te nemen, om het doel te bereiken dat jij voor ogen hebt. 

Boek nu een intake en ontdek hoe Say it with words jou helpt om passief inkomen te creëren met ads: sayitwithwords.be/intake