5 tips voor krachtige Behind The Scenes content

Zeg eens, heb jij al eens een post, story of blog gemaakt die je volgers meeneemt op “een dag in je leven”? Of content waarbij je je volgers en kijkers laat zien hoe jij je klanten ontvangt of aan een nieuwe bestelling werkt?

Heb jij op dat moment ook serieus getwijfeld over wat je wel en niet zou laten zien? Hoe je iets zou laten zien? Of het niet te veel of te weinig persoonlijk was? Wat het doel er eigenlijk van is?

Je bent zeker niet alleen!

Behind the scenes (BTS) content is een heel krachtige tool om een band op te bouwen met jouw volgers en potentiële klanten.

Waarom beginnen met Behind The Scenes content?

Behind The Scenes content creëert een intiem moment tussen jou en de persoon aan de andere kant van het scherm. Die krijgt als het ware een kijk in jouw leven en werk dat ze anders nooit te zien zouden krijgen. Thank you social media!

Door te laten zien waar, hoe, met wie… je werkt, krijgt jouw toekomstige klant een beter beeld van wie jij bent en wat ze mogen verwachten. En het is net het inlossen van die verwachtingen dat het laatste duwtje in de rug kan zijn dat deze ideale klant nodig had om tot de aankoop of contactname over te gaan.

Men gaat je als het ware vertrouwen. En vertrouwen is bijzonder veel waard in deze online universe!

Het is dus zeker een goed idee om elke week eens een blik achter de schermen te geven. 

5 tips voor krachtige Behind The Scenes content

1. Stories: post niet alles in een keer.

Door te spreiden doorheen de dag, heeft je volger echt het gevoel mee te gaan in je dag. Bovendien staat jouw bolleke heel de tijd vooraan als jij recent iets nieuws geplaatst hebt. Da’s een dubbele win!

2. Blog: voeg exacte tijdstippen toe. 

Zo heeft de lezer het gevoel echt mee te leven in je verhaal en een intieme kijk te krijgen bij deze blik achter de schermen.

3. Social media of Stories: varieer soorten visuals.

Gebruik nu eens een foto, dan een timelapse of een video. Zo hou je het steeds interessant!

4. Toon ook de “saaie” dingen.

Voor jou lijkt het misschien niet boeiend om je koffie te zien doorlopen, maar iedereen kan zich tot in de details voorstellen hoe de geuren vrij komen, de warmte van de kop in je handen, de smaak van verse koffie… Het doet soms meer dan je zou denken om je koffiemoment (of iets gelijkaardigs) te laten zien!

5. Storytelling: geef je dag een duidelijk begin en einde.

Heb je een ochtend- of avondritueel, of een vaste manier om je werkdag te beginnen en af te sluiten, dan maakt dit het makkelijker voor een buitenstaander om mee te volgen.

Heb je er al zin in gekregen om (nog) eens wat behind the scenes momentjes te laten zien? Joepie! (Ik eigenlijk ook, haha!)

Hier is ook nog een leuke tip: de Inspiratiebommekes bevatten heel wat inspiratie voor krachtige behind the scenes content!

Wacht eens even… Wat zijn de Inspiratiebommekes eigenlijk?

De Inspiratiebommekes is een abonnement waarbij je dagelijks strategische content inspiratie krijgt (van doel tot content idee tot concrete uitwerking). Een van de soorten bommekes die je zal ontvangen, zijn behind the scenes posts met telkens een nieuwe invalshoek om van dit type content iets leuks en origineels te maken. Geen enkel bommeke is hetzelfde!

In elk geval, de volgende keer als je volgers meeneemt achter de schermen op social media, tag me dan discreet (@sayit.withwords) zodat ik kan meekijken 🙂